Lihtne sibula-kodujuustupirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
29. august 2011, 06:11

Lihtne sibula-kodujuustupirukas

Mahlane ja hea argiõhtu pirukas.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Lehttainas
TÄIDIS
2 tk Sibul
2 spl Õli
2 spl Vesi
1 dl Rõõsk koor 10%-line
Petersellilehed (hakitud)
150 g Kodujuust
0.5 dl Jahu
Must pipar
Ürdisool

Valmistamine
Vooderda madala, 27 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja seinad aegsasti tainaga ning pane vorm külma. Kuumuta hakitud sibulat õli ja vee segus 5 minutit madalala kuumusel ning lase jahtuda. Sõelu sibula peale jahu ja sega hästi läbi. Lisa koor, kodujuust, hakitud petersell, pipar ja ürdisool ning kalla segu ettevalmistatud vormi. Hoia 7–8 minutit 225-kraadise ahju alumisel siinil, et lehttainas kiiresti küpsema hakkaks ja rasvaine tainakihtide vahelt välja ei sulaks. Seejärel alanda kuumus 175°-le, tõsta rest ahju keskossa ja küpseta veel 30–35 minutit.