Urbe õunatšatniFoto: Lauri Kulpsoo
Kiudainerikkad toidud
7. september 2011, 05:29

Urve õunatšatni paprika ja aprikoosidega

Maitserikas lisand on eriti hinnas kevadel, mil isu puuviljade järele on eriti suur.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Õun (puhastatud, kooritud ja suurteks tükkideks lõigatud)
250 g Aprikoos (kuivatatud)
2 tk Sibul (suur, hakitud)
1 tk Paprika (punane, viilutatud)
4 dl Õunaäädikas
1 kg Suhkur
1 spl Sool
1 tl Must pipar (või ka valge, peenestatud)
2 spl Ingver (hakitud)
1 tl või jahvatatult
1 tl Cayenne'i pipar

Valmistamine
Pane aprikoosid üheks ööks vette likku. Keeda leotatud aprikoose, õunu, paprikat ja sibulat koos vürtsidega umbes 20 minutit. Seejärel lisa äädikas, suhkur, sool ja keeda aeg-ajalt segades veel umbes tund. Pane kuumalt purkidesse. Parim maitse tekib paari nädala pärast.
Väljatulek 3 liitrit.