Prantsuse köök

Juurvilja-lihapada siidrileemes 

Pille Enden, 23. august 2011, 05:38
Juurvilja-lihapada siidrileemesFoto: Jaan Heinmaa
Koos köögiviljadega pikka aega siidrileemes haudunud liha on pehme ja mahlane.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 1 tund hautamiseks

Koostisosad
600 g Veiseliha (taine praetükk)
150 g Porgand
250 g Kaalikas
80 g Sibul
Jahu
Või või õli
3 dl Vesi
Sool
Must pipar
0.3 l Siider (kuiv või poolkuiv)
2 dl Lihapuljong
2 spl Sojakaste
Rosmariin
Loorber

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks. Koori ja tükelda porgandid ja kaalikas, viiluta sibulad. Veereta lihakuubikuid jahus ja pruunista pannil õlis või võis mitmes jaos ning tõsta siis potti. Loputa pann kuuma veega ja pane loputusleem kõrvale. Raputa lihale soola ja pipart. Lisa tükeldatud köögiviljad (välja arvatud sibul), siider, loputusleem, puljong, sojakaste, rosmariin ja loorber. Hauta madalal kuumusel umbes 1 tund, kuni liha on pehme. Poole küpsemise ajal lisa sibul. Viimistle maitse. Serveeri keedetud riisi või kartulitega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee