Tikri-apelsini-mandlikookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
15. august 2011, 06:39

Tikri-apelsini-mandlikook

Mahlane kook, mis on kõige parem soojalt süües. Eriti hea maitse annab koogile muscovado suhkur, kuid selle asemel võid kasutada ka muud pruuni suhkrut.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + küpsetamiseks 45 minutit

Koostisosad
175 g Või
2 dl Suhkur
1.5 tk Apelsin (riivitud koor)
2 tk Muna
100 g Mandlid (jahvatatud)
1.5 dl Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
250 g Karusmari
KATE
50 g Või
3 dl Hele Muscovado suhkur
0.5 tk Apelsin (riivitud koor)
100 g Mandlilaastud

Valmistamine
Vahusta või suhkruga kohevaks ja lisa riivitud apelsinikoor. Lisa vahustamist jätkates munad, jahvatatud mandlid ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Tõsta tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse võiga määritud vormi. Küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit. Laota tikrid koogipõhjale ja küpseta veel 10 minutit. Katte valmistamiseks sulata või ning sega juurde muscovado suhkur, riivitud apelsinikoor ja mandlilaastud. Tõsta segu koogile. Küpseta veel 15 minutit. Serveeri soojalt koos vahukoore või vanillikastmega.Kogus 12 tüki.