Kasutajate retseptid
29. juuli 2007, 17:08

Kana poolkoivad - muna kastmes

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
Kana poolkoivad päikelise suve kastmes - 800g
Taluvõi - 50g
Tomat - 4 tomatit (poolrusika suurused
Muna - 5 tavalist muna
Rõõsk koor(kohvi koor) - 200 g - üks väike pakk
Hapukoor - 250g
Till - kolm oksa
Piprasegu
Sool
Kartul - 12 keskmise suurusega kartulit

Valmistamine
1. Võtke viis muna ja pange juba keevasse vette. Laske neil keeda 6,5 min. Hästi minnes on munad selleks ajaks keenud poolkõvaks. Pange seejärel munad peale minut külma voolava vee all olekut, külma vee kaussi. 2. Võtke pann ja avage karp kana poolkoibadega. Asetage nad koos karbis oleva kastmega pannile, nii et nad üksteisega kokku ei puutu. Pannile nende vahele pange tükkideks jaotatud 25grammi Taluvõid. Laske kanakoibadel kaane all 10 min. praadida. Segamine pole vajalik. Kümme minutit hiljem keerake koivad ümber, laske veel viis minutit podiseda. 3. Samal ajal kui kana pannil praeb lõigake tükkideks tomat ja viis kanamuna. (Parem oleks kui teil oleks põll seljas, kuna poolkõva muna võib minna laiali ja rikkuda teie ilusad riided ära.) Samal ajal on mõistlik ära hakkida ka till.(Ei teki hiljem kiiret hetke.) 4. Kui viis minutit on läbi, siis usutavasti läks mingi osa võist panni põhja kõrbema, oleneb muidugi pannist, tõstke kana poolkoivad pannilt koos vedelikuga kaussi ja peske vahepeal pann ilusti ära, muidu võib kastmele hiljem kõrbemaitse külge jääda. Asetage pann tagasi tulele ja valage kanapoolkoivad koos vedelikuga tagasi. 5. Seejärel pange allesjäänud 25g Taluvõid pannile, tükkidena. Valage seejuures pannile Rõõsk koor, igal juhul on vaja tervet pakki. Lisage juurde kohe ka tomatid kuueks või kaheksaks lõigatud, nagu ise heaks arvate. Ja sinna juurde ka muna. Segage kastet ümber kana võimalikult ettevaatlikult, aga üritage, muna ja tomat korralikult läbi segada. Seejärel lisage oma maitsele vastavalt soola(soovitav on jäme meresool) ja piprasegu, igal inimesel arvatavasti erinev kogus. Siis tõstke pannile kaas peale ja laske kraadivõrra väiksemas kuumuses veel viis minutit toidul podiseda. 6. Kui olete viis minutit hiljem pannilt tule alt keeranud ja kaane tõstnud lisage kogu 250grammine hapukoore pakk, segage kaste läbi ja puistage peale tilli. Soovitav on seda kana - munakastet süüa keedetud kartuliga, kes soovib muud, sellele sobib ka riis.