Kalatoitude retseptid

Suur mereannisalat 

Epp Mihkels, 13. aprill 2012, 06:03
Suur mereannisalat Jaan Heinmaa
Mereannisalat on veidi erilisem ja pidulikum ning sobib väga hästi sünnipäevalauale või mõneks muuks pidulikumaks puhuks. Rõõmsalt värviline ja samas tervislik salat, mida kipub tavaliselt ikka väheseks jääma.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 pea Jääsalat
1 tk Paprika
2 tk Avokaado
Roheline sibul
Aedtill
6 tk Tomat
4 tk Muna (keedetud)
150 g Külmsuitsulõhe
200 g Kooritud krevett
50 g Vähisabad soolvees
50 g Rannakarbid soolvees
KASTE
1 dl Oliiviõli
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 spl Valge veini äädikas
1 tl Eesti sinep
1 spl Suhkur
Sool

Valmistamine
Sega kokku salatikaste, nii et see jääks mõnusalt kreemjas ning maitselt magus-hapu-sinepine. Vajadusel timmi maitseid.
Lao salat kihiti suurde laia kaussi või vaagnale. Esimene kiht: ribadeks rebitud jääsalat, kooritud ja tükeldatud avokaado, pool õhukestest paprikaribade kogusest, pooleks lõigatud tomatisektorid või poolikud kirsstomatid, külmsuitsulõheribad, pool mereannikogusest, hakitud sibul, till, värskelt jahvatatud pipart. Siis teine kiht: jälle jääsalat, avokaado, paprika ja peale ülejäänud kogus mereande ja tomatit. Kõige peale pane sektoriteks lõigatud munad, roheline sibul ja till. Jahvata munadele soola ja kogu salatile värsket pipart. Seejärel nirista peale kaste, kõige enne munadele ja siis kogu salatile.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee