Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
1 pea Jääsalat
1 tk Paprika
2 tk Avokaado
Roheline sibul
Aedtill
6 tk Tomat
4 tk Muna (keedetud)
150 g Külmsuitsulõhe
200 g Kooritud krevett
50 g Vähisabad soolvees
50 g Rannakarbid soolvees
KASTE
1 dl Oliiviõli
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 spl Valge veini äädikas
1 tl Eesti sinep
1 spl Suhkur
Sool
Valmistamine
Sega kokku salatikaste, nii et see jääks mõnusalt kreemjas ning maitselt magus-hapu-sinepine. Vajadusel timmi maitseid.
Lao salat kihiti suurde laia kaussi või vaagnale. Esimene kiht: ribadeks rebitud jääsalat, kooritud ja tükeldatud avokaado, pool õhukestest paprikaribade kogusest, pooleks lõigatud tomatisektorid või poolikud kirsstomatid, külmsuitsulõheribad, pool mereannikogusest, hakitud sibul, till, värskelt jahvatatud pipart. Siis teine kiht: jälle jääsalat, avokaado, paprika ja peale ülejäänud kogus mereande ja tomatit. Kõige peale pane sektoriteks lõigatud munad, roheline sibul ja till. Jahvata munadele soola ja kogu salatile värsket pipart. Seejärel nirista peale kaste, kõige enne munadele ja siis kogu salatile.
Kommentaarid (0)