Kukeseene-kanapadaFoto: Jaan Heinmaa
Lia Virkus 27. juuli 2011 04:46
Kukeseene-kanapada nõuab tegijalt veidi aega, kuid pakub suvel grillroogadele värskendavat vaheldust. Kiirel puhul kasuta grillkanakoibi, siis väheneb valmimisaeg veerand tunnini. Kõrvale paku värskeid kartuleid või riisi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Kanakoib
2 tk Sibul
2 -3 küünt Küüslauk
200 g Kukeseen (värske)
2 -3 spl Õli (praadimiseks)
400 g Purustatud tomatid
3 dl Kanapuljong
Sool
Must pipar
Suhkur
Basiilik (värske)

Valmistamine
Eemalda kanakoibadelt nahk ja tükelda koivad. Koori ja haki sibul(ad) ning küüslauguküüned. Pruunista kanatükid pannil õlis, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta potti ootele. Prae pannil sibul ja küüslauk klaasjaks, pane samuti potti. Kuumuta pannil seeni, kuni neist eralduv vedelik on aurustunud. Lisa veidi õli ja pruunista seened, pane potti. Lisa sinna ka tomatikonserv ja puljong ning hauta pool tundi. Maitsesta soola, pipra ja veidikese suhkruga. Rebi hulka basiilikulehed.