Eesti köök

Südasuvine kukeseenesupp 

Lia Virkus, 1. juuli 2011, 06:55
Südasuvine kukeseenesupp Jaan Heinmaa
Seda suppi on mõnus teha südasuvel, kui metsast leiab värskeid kukeseeni ning peenralt erinevaid aedvilju. Kes soovib, võib lisada supile maitseks ka Merevaiku.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 l Köögiviljapuljong
200 g Kukeseen
1 tk Sibul
2 -3 tk Porgand
5 -6 tk Kartul
100 -200 g Aeduba
0.5 tk Lillkapsas (väike)
1.5 dl Herned (värsked)
50 -100 g Sulatatud juust (soovi korral), näiteks Merevaik
Õli (praadimiseks)
SERVEERIMISEKS
Aedtill
Petersell

Valmistamine
Kuumuta pannil seeni, kuni neist eralduv vedelik on aurustunud. Lisa veidi õli ja hakitud sibulad. Pruunista seened-sibulad ja jäta ootele. Pruunista suurema kastruli põhjas õlis ka tükeldatud porgandid, kalla juurde puljong ja keeda 5 minutit. Tükelda samal ajal kooritud kartulid, oad ja lillkapsas, lisa need supile ja keeda pehmeks. Pane hulka seene-sibulasegu ja puhastatud herned, keeda koos mõni minut. Kui soovid kasutada Merevaiku, lisa see supile ja sulata segades. Puista peale hakitud maitseroheline ja serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee