Ricotta-virsikukookFoto: Jaan Heinmaa
Lia Virkus 26. juuli 2011 04:18
Mõnus kook koos vanillijäätisega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 pakki Juubeli tordi pulber
400 g Ricotta
3 dl Vesi
TÄIDIS
400 g Ricotta
3 spl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tk Munakollane
VIRSIKUKATE
6 tk Virsik
7.5 dl Vesi
2 dl Suhkur
2 spl Brändi, viski või rumm

Valmistamine
Poolita pestud virsikud. Kive pole vaja eemaldada. Kuumuta vesi pannil keemiseni ja lahusta selles suhkur ning meelepärane alkohol. Tõsta virsikupoolikud keevasse siirupisse ja keeda neid tasasel tulel algul ühelt poolt 10 minutut ja siis ümberpööratult veel 10 minutit. Tõsta virsikud leeme seest külma veega täidetud kaussi, et need kiiresti maha jahtuksid. Vala siiurup väiksemasse potti, keeda seda 10-15 minutit ja tõsta siis jahtuma. Eemalda külmas vees jahtunud virsikupoolikutelt kivid ja koor. Koogipõhja tegemiseks sega tordipulber ricottaga ja veega ühtlaseks massiks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja silu ühtalseks.Täidiseks sega ricotta suhkrute ja munakollasega ühtalseks. Jaga täidis tainale ja laota peale virsikud. Soovi korral lõika virsikud väiksemateks sektoriteks.Küpseta kooki 200-kraadises ahju alaosas 30-35 minutit või kuni kook on kuldne. Kontrolli puutikuga koogi läbiküpsemist, sest ahjud on erinevad. Nirista veidi jahtunud koogile peale kokkukeedetud virsikusiirup.