Brokoli-fetalasanjeFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
11. august 2011, 06:45

Brokoli-fetalasanje

Köögivilja ja fetajuustuga lasanje on klassikalisest kergem. Et mahedatest koostisosadest saaks meeldiv roog, tuleb nii kastet kui ka köögivilja tublisti maitsestada. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusaeg 50 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
9 tk Lasanjeplaadid
2 spl Õli
3 spl Vesi
2 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
800 g Spargelkapsas ehk brokoli
Sool
Must pipar
1 dl Basiilik (värske, hakitud)
KASTE
3 spl Õli
5 spl Jahu
8 dl Piim
Sool
Muskaatpähkel (jahvatatud)
200 g Feta juust
KATTEKS
3 dl Riivjuust

Valmistamine
Hauta hakitud sibulad ja küüslauk suuremal kõrge äärega pannil õli ja vee segus madalal kuumusel pehmeks. Lisa pisikesteks õisikuteks jagatud brokoli koos viilutatud varreosaga. Hauta 12–15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja hakitud basiilikuga.
Kastmeks kuumuta õli pannil, tõsta jahu kuuma õlisse, sega läbi ja vala juurde piim. Lase pidevalt segades keema tõusta ja hauta seejärel nõrgal kuumusel 5–7 minutit. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga. Maitsesta nii köögivilja kui ka kastet üsna tugevasti.
Määri väiksem kandiline ahjuvorm võiga. Laota vormi põhjale pool köögiviljasegust ja kolmandik kastmest ning kata lasanjeplaatidega. Selle peale laota teine kolmandik piimakastmest ja kogu peenestatud feta. Kata lasanjeplaatide, ülejäänud köögiviljasegu ja piimakastmega. Riputa pinnale riivjuust, kata vorm fooliumiga ja küpseta 225-kraadise ahju keskosas 45 minutit. Küpsemise viimaseks 10 minutiks eemalda foolium, et ka pind pruunistuks. Lase enne serveerimist 10 minutit seista.