Suvikõrvitsasuupisted
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
800 g Suvikõrvits
Sool
100 g Peekoniviilud (õhukesed)
Sepik või tumedast jahust sai
ÜRDIÕLI
2 dl Maitseürdid hakitult (tüümian, petersell, pune, murulauk, basiilik)
2 dl Oliiviõli
2 tl Sool
2 tl Punase veini äädikas
Valmistamine
Sega hakitud ürdid ja maitsesta soola ja veiniäädikaga. Pese suvikõrvistad ja lõika terava noa või köögiviljakoorijaga need piki vilju õhukesteks viiludeks. raputa viiludele soola ja lase veerand tundi seista. Seejärel kuivata kõrvitsaviiludelt eraldunud niiskus ja sool ning tõsta kõrvits 20 minutiks ürdiõlisse maitsestuma. Prae peekoniviilud pannil krõbedaks. Pruunista eraldunud rasvas kergelt ka saiaviilud. Tõsta igale saiale suvikõrvistad ja kaunista peekoniviilu ja basiilikulehega.
Kommentaarid (0)