Kiudainerikkad toidud

Suvikõrvitsasuupisted 

Tiina Lebane, 27. juuni 2011 02:39
SuvikõrvitsasuupistedFoto: Jaan Heinmaa
Värske ja pehmemaitseline suvikõrvits tahab vaid paarkümmend minutit ürdiõlis maitsestuda ja sobib toiduks ka kuumtöötlemata.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
800 g Suvikõrvits
Sool
100 g Peekoniviilud (õhukesed)
Sepik või tumedast jahust sai
ÜRDIÕLI
2 dl Maitseürdid hakitult (tüümian, petersell, pune, murulauk, basiilik)
2 dl Oliiviõli
2 tl Sool
2 tl Punase veini äädikas

Valmistamine
Sega hakitud ürdid ja maitsesta soola ja veiniäädikaga. Pese suvikõrvistad ja lõika terava noa või köögiviljakoorijaga need piki vilju õhukesteks viiludeks. raputa viiludele soola ja lase veerand tundi seista. Seejärel kuivata kõrvitsaviiludelt eraldunud niiskus ja sool ning tõsta kõrvits 20 minutiks ürdiõlisse maitsestuma. Prae peekoniviilud pannil krõbedaks. Pruunista eraldunud rasvas kergelt ka saiaviilud. Tõsta igale saiale suvikõrvistad ja kaunista peekoniviilu ja basiilikulehega.