Heeringas ja kodujuust "teki all"Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
27. juuni 2011, 02:39

Heeringas ja kodujuust teki all

See maitsev retsept pärineb mu vahvalt sõbrannalt Siirelt, kes teeb mahedat heeringarooga alati jõulude ajal, aga ka suvel – kui on juba värsket kartulit juurde keeta. Ka suve teisel poolel, kui grill-liha enam kelleski vaimustust ei tekita, toob heeringas söögilauale mõnusat värskust. Tegu on hea lihtsa toiduga, mida saab varieerida, mis on üsna soodne ja maitseb paljudele.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
340 g Heeringas (õrnsoola)
350 g Kodujuust
3 dl Pärlsibul (marineeritud)
3 tk Muna (keedetud)
1 kimp Roheline sibul (võu murulauk)
KOORETEKK
300 g Hapukoor
3 dl Maitsestamata jogurt
Sool

Valmistamine
Sega kokku hapukoor ja jogurt ning maitsesta vähese soolaga. Laota vaagnale kodujuust. Pane pärlsibulatega vaheldumisi peale heeringatükid ja kata hapukoore-jogurtikastme ehk tekiga. Kaunista keedetud muna ja ohtra rohelise sibulaga.