Lõunasöögi retseptid

Türgi lihavardad 

Harri Ilves, 6. juuni 2011 05:23
Türgi lihavardadFoto: Jaan Heinmaa
Türgi lihavardad, millest on palju versioone. Samast lihamassist võib teha ka vorstikesi või lihapalle.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Lambahakkliha
1 tk Sibul (suur, hakitud)
4 küünt Küüslauk (purustatud)
1 tk Muna
1 tl Rosmariin
1 spl Koriandriseemned (jahvatatud)
Sool
Must pipar
Õli

Valmistamine
Kuumuta hakitud sibulat pannil, kuni see muutub klaasjaks, ning jahuta. Sega hakklihasse muna, sibul, küüslauk ja maitseained. Maitsesta pipra ja soolaga.
Vormi hakklihamass ümber varda umbes pöidlajämeduseks vorstiks. Paremini õnnestub see siis, kui teed käed märjaks. Valmis vardad pane tunniks külmikusse tahenema.
Grilli 6–7 minutit.