Lambaliha retseptid

Lamba-fetakebabid 

Pille Enden, 30. mai 2011 04:08
Lamba-fetakebabidFoto: Jaan Heinmaa
Lambahakkliha on võimalik hankida turult või seda pehmest lambalihast ise valmistada, kuid kebabiks sobib ka veisehakkliha.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 viilu Sai
2 dl Maitsestamata jogurt
1 tk Sibul
100 g Feta juust
500 g Lambahakkliha
Sool
Must pipar
2 spl Piparmünt (hakitud lehed)
2 küünt Küüslauk (peeneks hakitud)
ÜRDIKASTE
75 g Petersellilehed
100 g Spinat
50 g Basiilik (värske)
2 spl Dijoni sinep
2 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Suhkur
2 spl Valge veini äädikas

Valmistamine
Peenesta ürdikastme tarvis petersell, spinat ja basiilik koos sinepiga saumikseriga või blenderis. Sega hulka õli ja maitseained ning lase 2 tundi külmkapis maitsestuda.
Murenda sai ja sega jogurtiga. Haki sibul ja murenda feta juust kahvliga. Sega kõik kebabiained kokku ja klopi ühtlaseks. Mätsi vees leotatud grillitikkude ümber. Grilli 5–6 minutit kummaltki poolt.