Kasutajate retseptid

õuna-apelsini-mandariini moos 

Toidutare, 8. oktoober 2006, 16:54

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
8 kg kooritud, puhastatud ja tükeldatud õunu
2 suurt apelsini
5 mandariini
5-6 kg suhkrut
0,5 liitrit vett

Valmistamine
* Õunad koorida, puhastada ja tükeldada. * Apelsinid ja mandariinid koorida ja tükeldada ja koored peenestada miksriga hästi peeneks (meil on selleks sibula lõikamise mikser). * 20 liitrise poti sisse valada kõik koostisained kokku. Kui kõik õunad alguses ei mahu, saab nad lisada mõne aja pärast, kui moos on natukene keenud ja alla vajunud. * Moosi vaht ära korjata. * Moosi keeta vähemalt 5 tundi, siis ta tuleb väheste tükkidega ja koored on marmelaadi maitsega. * Kindlasti tuleb moosi tihti segada, et ta põhja ei keeks. * Valmis moos jagada kiiresti puhastesse, äsja tulise veega pestud purkidesse ja purgid hoolikalt kaanetada.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee