Küpsetised

Maasikatega ricotta-kook 

Kristel Vokk, 11. mai 2011, 09:19
Maasikatega ricotta-kook Kristel Vokk
Kook, mis on oma maitselt nii hea ja kerge, et eksisteerib oht end seda sööma unustada.

Koostisosad
150 g Digestive-küpsised
75 g Mandlilaastud
1 spl Suhkur
75 g Või
TÄIDIS
500 g Ricotta
300 g Aedmaasikas
4 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tk Sidrun (mahl ja riivitud koor)

Valmistamine
Purusta küpsised ja mandlilaastud köögikombainis. Lisa suhkur ja sulatatud või ning sega ühtlaseks. Suru küpsisemass võitatud 24-cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele või pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Eelküpseta 175 kraadi juures 10 minutit. Tükelda täidise tarbeks maasikad. Vahusta suhkruga munad, sega hulka ricotta, vanillsuhkur, sidrunimahl ja sidrunikoor. Viimasena lisa tükeldatud maasikad. Jaga täidis põhjale ning küpseta 20-30 minutit või kuni pind on hüübinud. Kaunista maasikatega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee