OblikasuppFoto: Daisy Lappard
Eesti köök
6. juuni 2011, 05:25

Oblikasupp

Õrnast kevadisest oblikast keedetud lihasuppi serveeri muna ja hapukoorega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 küünt Küüslauk
10 cm jupp Porrulauk
2 spl Õli
3 tk Kartul
1 klaas Hapuoblikas
200 g Veiseliha (keedetud)
1 l Puljong
2 tk Muna (keedetud)
Hapukoor
Maitseroheline

Valmistamine
Haki porru ja küüslauk. Kuumuta potis õlis ja selles paar minutit porrut ning küüslauku. Lisa puljong ja lase keema. Tükelda kartul ja lisa potti. Keeda, kuni kartul on pehme. Lisa keedetud ja hakitud liha. Pese ja haki oblikad ning lisa supi hulka. Maitsesta suppi soola ja pipraga. Serveeri hapukoore, hakitud muna ja supirohelisega.
 
SOOVITUS:
* Parima supi saad, kui keedad puljongi ise valmis. Pane selleks poolekilone kooditükk vee ja maitseainetega (vürts, loorber, pipar, sool) keema ja keeda umbes kaks tundi pidevalt vahtu riisudes.