Kalatoitude retseptid

Lõhe-omletirull 

Pille Enden, 25. aprill 2011, 06:34
Lõhe-omletirullFoto: Jaan Heinmaa
Kerget eelrooga võib serveerida soojalt või külmalt. Mõlemal juhul saad rulli varem valmis teha. Kuna külmsuitsulõhe mekib üsna tugevalt, võib selle kogust maitse järgi varieerida.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 dl Piim
0.75 dl Jahu
5 tk Muna
Sool
Must pipar
1 küüs Küüslauk
0.5 dl Seesamiseemned
TÄIDIS
150 g Külmsuitsulõhe
1 kimbuke Rukola
150 g Toorjuust (näiteks mädarõikaga, pipraga)
Must pipar

Valmistamine
Mõõda piim kaussi, klopi hulka jahu ja munad. Lisa sool, pipar ja purustatud küüslauguküüs. Vala segu õhukese kihina ahjuplaadile küpsetuspaberile. Raputa ühtlaselt peale seesamiseemned. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Jahuta pisut ja kummuta teisele
küpsetuspaberile. Haki lõhe. Määri jahtunud omletile toorjuust, raputa peale hakitud kala ja rukolalehed. Keera tihedalt rulli. Soojalt serveerides kuumuta rulli 225-kraadises ahjus 10 minutit. Külmalt serveerides hoia fooliumisse või toidukilesse keeratuna külmkapis vähemalt 1 tund.