Porgandikook kooreliköörigaFoto: Altia Eesti
Aafrika köök
18. aprill 2011, 07:12

Porgandikook koorelikööriga

Mõnusalt kohev pühadekook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
5 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
1.5 tl Söögisooda
1 spl Piparkoogimaitseaine
1 tl Sool
4 tk Muna (suured, toatemperatuuril)
3 dl Õli
3.5 dl Suhkur
5 dl Porgand (riivitud)
2.5 dl Ananass (purustatud, või riivitud hapu õun)
2.5 dl Pekaanipähkel (hakitud)
0.6 dl Amarula Cream kooreliköör
1.3 dl Aprikoosimoos
Marie küpsised
KATE
60 g Või
250 g Tuhksuhkur (sõelutud)
1 spl Amarula Cream
125 g Kohupiim või toorjuust

Valmistamine
1. Sõelu kuivained kaks korda läbi. Vahusta munad mikseriga tugevaks vahuks, lisa järk-järgult suhkur, vahustades vahtu nii kaua, kuni segu on väga tihe (umbes 3 minutit). Lisa aeglaselt õli ja vahusta veel paar minutit. Lisa riivitud porgandid, purustatud ananass, pähklid, Amarula Cream kooreliköör, aprikoosimoos ja sega tainas käsitsi läbi. Lisa kuivained ning sega veelkord õrnalt läbi.2. Määri 28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga, puista üle purustatud "Marie" küpsisepuruga ning vala tainas vormi. Küpseta 180-190-kraadises ahjus 1 tund ja 10 minutit. Lase koogil enne vormist väljavõtmist 10 minutit jahtuda.3. Vahusta või, lisa järk-järgult puudersuhkur. Sega õrnalt sisse Amarula Cream ja kohupiimakreem või toorjuust. Ära ülev vahusta, sest see võib muuta kreemi vesiseks. Määri kreem jahtunud koogile. Kaunista suhkrustatud ananassitükkide ja hakitud pekaanipähklitega.