KilusoustFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
14. märts 2011, 09:08

Kilusoust

Kilusoust kartulitega on lihtne ja soolane rannakülaroog, mis täidab tühjemagi kõhu. Kellele maitseb, võib sibula kogust suurendada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
15 tk Vürtsikilu
75 g Või
1 tk Sibul
5 dl Kalapuljong
2 spl Jahu
2 spl Hapukoor

Valmistamine
Puhasta kilud ja haki hästi peeneks. Haki ka sibul ja kuumuta pannil võis koos jahuga 3-4 minutit. Vala juurde puljong ja keeda mõned minutid segades, kuni kaste hakkab paksenema. Lisa kastmesse peenestatud kilud ja lase keema tõusta. Tõsta tulelt, sega hulka hapukoor ja serveeri keedukartuli ja tilliga.