Pajaroog beluuga läätsedest ja portabello seentest
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
120 g Lääts (beluuga ehk must lääts)
1 tk Apelsin (väiksem)
6 tk Kuivatatud tomat
4 tk Portabella (või pruune šaminjone 8 tk)
120 g Šampinjonid (valged)
2 tk Šalottsibul
200 g Porgand
1 tk Tšilli (väiksem, punane sort)
7 spl Oliiviõli
1 tl Mesi
2 spl Palsamiäädikas
7 dl Puljong (köögivilja)
4 dl Porgandimahl
Sool ja pipar
Rukola
Juust (küpsem sort)
Valmistamine
1.Pese läätsed hoolikalt voolava vee all ja pane külma veega keema. Keeda 25–30 minutit, kurna ja tõsta kõrvale. Pese apelsin, lõika pooleks ja pressi välja 0,5 dl mahla. Tükelda tomatid. Puhasta seened ja poolita valged šampinjonid. Lõika porgandid ratasteks ja sibulad väikesteks kuubikuteks. Poolita tšillikaun, eemalda seemned ja haki kaun peeneks.
2.Kuumuta suure poti põhjas 5 sl õli ja pane selle sisse portabellod, kübar allpool. Prae tugeval kuumusel 3 minutit ja võta potist välja. Lisa ülejäänud õli, sibul, porgand ja tšilli. Paari minuti pärast pane potti ka mesi ja äädikas ning sega. Lisa puljong, apelsini- ja porgandimahl ning lase tasasel tulel 5 minutit podiseda. Lisa poolitatud šampinjonid, läätsed ja tükeldatud tomat. Maitse leent ja lisa vajadusel pipart-soola. Keeda tasasel tulel 10–15 minutit. Serveerimisel aseta roale mõned rukolavarred ja juustulaastud.
Kommentaarid (0)