Võileivade retseptid

Võileivatort fetakreemiga 

Angelica Udeküll, 1. veebruar 2011, 10:53
Võileivatort fetajuustukreemigaFoto: Daisy Lappard
Tükk mahedat juustukreemiga võileivatorti valmistab igaühe ette täiuslikuks pidusöögiks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
12 viilu Täisteraröstsai
200 g Feta juust
3 dl Rõõsk koor (vähemalt 35%-line)
2 spl Oliivid (hakitud)
1 spl Basiilik (hakitud)
2 spl Päikesekuivatatud tomat (hakitud)
Tomatimahl (immutamiseks)

Valmistamine
1.  Haki oliivid, basiilik ja tomatid.
2.  Vahusta omavahel feta ja vahustatud vahukoor.
3.  Pintselda sai tomatimahlaga ja määri saiale fetakreemi.
4.  Ühe kihi vahele lisa kreemi peale hakitud oliivid ja teise kihi vahele tomatid ning basiilik.
5.  Kata tort allesjäänud fetakreemiga ja kaunista rohelise salati, basiiliku ja tomatitega.
NIPP: Eelista pehmemat fetaki-tüüpi juustu, mida on kerge kreemiga läbi segada. Kreem aitab mahendada ka juustu intensiivset maitset.
HEA TEADA: Ära aseta saiaviile mahla sisse, vaid pintselda sai mahlaga üle, muidu võib tort liiga vesine jääda.