Kalatoitude retseptid

Paberis küpsetatud kala 

Harri Ilves, 19. juuni 2012 06:24
paberis küpsetatud kalaFoto: Jaan Heinmaa
Prantsuse keeles nimetatakse paberis küpsetamist en papillote. Kala jääb paberis mahlane ja aroomikas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
100 g Kalafilee (lest, ahven, räim, forell)
Koriander (värske)
Porgand
Porrulauk
Õli või võid paberi määrimiseks
4 spl Valge vein (kuiv)

Valmistamine
Lõika küpsetuspaberist südamekujuline tükk (kalast umbes 5 cm laiem) ja määri see õli või võiga. Tükelda porgandid tikukujulisteks ribadeks ja viiluta porru. Pane kala paberi ühele poolele. Aseta sellele köögiviljad ja ning vala kala üle veiniga. Murra pabersüdame teine pool kala peale ja keera ääred tihedalt kokku nii, et moodustuks korralik paberkott. Tõsta kalapakk ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni pakk hakkab paisuma. Enne serveerimist lase kalal hetk jahtuda ja serveeri kala otse paberist. Nüüd saab igaüks ise kalale soola ja pipart juurde jahvatada, aga on neidki, kes kala maitset ka ilma soola-piprata naudivad.