Magus kõrvitsa-maisimannapuderFoto: Sandra Urvak, Toomas Tuul
Hommikusöögi retseptid
25. jaanuar 2011, 10:49

Magus kõrvitsa-maisimannapuder

Kõrvits on köögivili, mida võiks peaaegu ravimiks pidada. Sisaldades ohtralt mineraalaineid, eriti kaaliumi, sobivad kõrvitsaroad eriti hästi neile, kes toidu abil oma südame tervist hoida tahavad.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kõrvits
2 dl Õunamahl (või segumahl)
2 spl Maisimanna
0.5 tl Ingver (riivitud)
2 spl Sojakoor
0.5 spl Sidrunimahl
Sool
2 spl Kõrvitsaseemned

Valmistamine
Koori ja tükelda kõrvits ning pane koos mahlaga keema. Kui need on poolpehmed, sõritsa pidevalt putru segades sisse maisimanna. Lisa siis riivitud ingver, soovi korral sojakoor ja maitsesta vähese soolaga. Hauta putru 15-20 minutit. Serveerides puista pudrule röstitud kõrvitsaseemneid.