Tatrapuder köögiviljadegaFoto: Sandra Urvak
Hommikusöögi retseptid
30. august 2012, 07:20

Tatrapuder köögiviljadega

Tatrale köögivilja ja sinki lisades saab tavalisest hommikupudrust korralik pearoog. Anna pudrule aega rahulikult ahjus haududa, et maitsed ühtlustuda saaksid.

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Tatar
200 g Talusink
2 tk Porgand
2 tk Sibul
1 tk Kaalikas
100 g Või
1 dl Piim
Petersell või koriander (värskelt tükeldatud)

Valmistamine
Puhasta ja tükelda porgandid, sibulad ja kaalikas ning prae need ahjunõu põhjas väheses võis koos tatra ja tükeldatud singiga läbi. Vala peale nii palu vett, et tatar ja köögiviljad saaksid kaetud. Sega puder korraks läbi ja pane 180-kraadisesse praeahju 40-45 minutiks küpsema. Kui tatar on pehme, võta pott ahjust välja, vala pudrule hulka piim ja pane see veel viieks minutiks ahju hauduma. Serveerimisel lisa pudrule võitükid ja puista pudrule maitserohelist.