Hommikusöögi retseptid

Juustune pastakaste lõhefileest 

Epp Mihkels, 17. jaanuar 2011, 12:39
Juustune pastakaste lõhefileest Jaan Heinmaa
Lihtsalt ja kiirelt valmiv toit, mis rõõmustab nii peret kui külalisi. Kreemjale pastkastmele annab vürtsi juurde sinihallitusjuust. Kui soovid pidulikumat rooga, lisa hetk enne selle valmimist roale tubli peotäis puhastatud krevette või vähisabasid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Lõhe (filee)
4 tk Roheline sibul (valge osa)
2.5 dl Vahukoor
75 g Sinihallitusjuust
100 g Krevett (kooritud)
Aedtill (hakitud)
Sool ja must pipar
2 spl Õli

Valmistamine
Eemalda lõhefileelt nahk ja lõika 2 cm suurusteks kuubikuteks. Jahvata peale veidi soola ja tõsta kõrvale. Viiluta sibul rõngasteks. Kui sul ei ole võimalust noori sibulapealseid saada, võid kasutada väiksemaid mugulsibulaid. Kuumuta pannil õli, lisa sibil ja kuumuta sibulad pannil klaasjaks, kuid ära neid pruunista. Lisa siis pannile vahukoor ja murenda hulka ka sinihallitusjuust. Keeda kastet nõrgal tulel seda pidevalt segades. Viimaks lisa peeneks hakitud till ja purustatud värske pipar. Seejärel tõsta kastmesse kalafilee tükid ja krevetid ning lase kastmel korraks keema tõusta. Maitse kastet ja kui see on juba juustust parajalt soolane, pole seda enam lisada vajagi.Serveerides võid kastme värskelt keedetud pastaga kokku segada või eraldi nõus lauale tõsta. Puista kaste üle maitserohelise või riivitud Parmesaniga, nii nagu endale rohkem meeldib.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee