Toidukordade retseptid

Ürdisepik 

Toidutare, 6. detsember 2010, 14:13
ÜrdisepikFoto: Jaan Heinmaa
Pehme, sõmer ja ürdine sepik sobib nii hommikusöögilauale kui ka supi, pajaroa ja salati kõrvale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1,5-2 tundi kerkimiseks + 15-20 minutit ahjus

Koostisosad
100 g pärm
5 dl vesi
2 spl Fariinsuhkur
1 spl sool
1 -2 spl kuivatatud ürdid (nt pune, basiilik, rosmariin)
3 dl odrajahu
11 dl nisujahu
70 g või
PEALE
rosmariinioksi
soolahelbeid
oliiviõli

Valmistamine
Lahusta pärm toasoojas vees. Lisa fariinsuhkur, sool ja ürdisegu. Sega hulka odrajahu. Sõtku juurde nisujahu ja seejärel toasoe või. Lase 1-1,5 tundi kerkida.Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Jaga tainas kaheks osaks, tõsta ahjuplaadile ja vormi õhukesed pätsid. Lase kerkida pool tundi ja suru näpuga augud sisse.Raputa peale hakitud rosmariini ja soolahelbeid ning piserda oliiviõli. Küpseta 225-kraadises ahjus 15-20 minutit. Kogustest valmib 2 pätsi.