Magus õllepätsFoto: Daisy Lappard
Toidukordade retseptid
15. detsember 2009, 14:45

Magus õllepäts

Kogus: kuuele

Koostisosad
700 g jahu
1 sl Küpsetuspulber
3 sl suhkur
1 tl sool
0.5 l tume kirsiõlu
100 g või
2 sl kuivatatud kirsid

Valmistamine
1. Sulata või.2. Sega omavahel kuivained, v.a kuivatatud kirsid.3. Lisa kuivainetele sulatatud või, sega läbi ja lisa õlu.4. Sega tainas ühtlaseks massiks.  5. Sõtku sisse kuivatatud kirsid.6. Vooli tainast ahjuplaadile päts ja küpseta 190 kraadi juures 30–40 minutit.7. Ahjust võttes aseta pätsile rätik ja lase enne serveerimist veidi seista.# Saia võid teha ka tavalise tumeda õllega, lisades näiteks rosinaid või muid kuivatatud puuvilju. Samuti võid katsetada soolasemat versiooni, lisades kuivatatud ürte. Sel juhul vähenda suhkru kogust.Angelica nõuanne: Õllesaia tainale ei ole vaja eraldi pärmi lisada, sest õllepärm teeb kergitustöö ära. Taina võib valmides, ilma eelkergitamata kohe ahju panna. Kui soovid muredamat saia, vähenda jahu kogust ja küpseta leivavormis nii 50 minutit.