Kasutajate retseptid
2. november 2005, 07:26

vorsti-õuna pirukad

Kogus: üheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
1. 50 g pärmi
2. 3 sl suhkrut
3. 400 g hapukoort
4. 3 muna
5. 1 tl soola
6. u 800g jahu
7. 200g taluvõid
TÄIDIS
1. 300g suitsuvorsti
2. 200g keeduvorsti
3. 5 suuremat õuna
määrimisex muna

Valmistamine
1. sulata pärm suhkruga 2. lisa munad, klopi 3. sega juurde hapukoor, sool 4. lisa taignasse jahu seni, kuni tainas on parasjagu paks. jahu peax jääma üle 5. pane tainas sooja ahju kaane või rätiku all kerkima. ahi võiks olla u 50 kraadi. kui panete taigna sisse, keerake soojust vähemax. 6. kui tainas on kerkinud ääreni, võtke see välja, segage juurde sulatatud või ning lükake tainas kausist jahuga pinnale. 7. sõtkuge tainast jahuga, kuni seda on võimalik hakata vormima ja jätke natukesex lauale kerkima 8. lõigake vorst ja õun pisikestex tükkidex ja segage kokku 9. rullige tainas ning klaasi abil hakake pirukaid vormima 10. enne ahju panemist määrige pirukad kokku munaga ja laske 15 minutit ahjuplaadil kerkida 11. küpsetage 200 kraadi juures seni, kuni pirukad on kuldpruunid 12. ahjust välja võetud pirukaid hoidke alguses rätiku all soojas