Kasutajate retseptid
24. oktoober 2005, 18:58

Nisuleib (Maire)

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Hapendatud nisuleib (2 pätsi)
Juuretis:
25 g pärmi
3 dl sooja vett
3 dl (u 200 g) täisterajahu
Taignaks lisada:
7 dl vett
1 sl soola
1 sl õli
2,3 l (u 1,2 kg) nisujahu

Valmistamine
Kui hapendatud rukkileib su kõhule head ei tee, hing aga ihaldab hapukat leivamaitset, proovi täistera-nisujahust küpsetatud varianti. Sega juuretise komponendid hästi läbi ning jäta kinnikaetult 24 tunniks sooja ruumi. Järgmisel päeval lisa leige vesi, sool, õli ja jahu. Sega jälle hästi läbi, kata kinni ning jäta 60 minutiks sooja, ilma tuuletõmbuseta kohta. Vormi kerkinud taignast jahuga üleriputatud laual kaks pätsi, tõsta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase lahtiselt veel pool tundi kerkida. Tee pealispinnasse zhiletiteraga mõned diagonaalsed sisselõiked, küpseta 200° ahju keskel 45 minutit.