Sealiha retseptid

Sea välisfilee jogurtimarinaadis 

Toidutare, 25. juuni 2009 16:41
Sea välisfilee jogurtimarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Väga maitsvaks küpseb grillil sea välisfilee, millel on lastud üleöö marinaadis seista. Kõrvale sobib hästi kahe kapsa salat, mis valmib paarikümne minutiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
VALMISTUSAEG: 1 ÖÖ MARINAADIS + 30 MINUTIT GRILLIL

Koostisosad
1 kg sea välisfilee
sool, must pipar
MARINAAD
5 dl Maitsestamata jogurt
1 sl Sinep
2 sl Mesi
0.5 sl Tüümian
KAHE KAPSA SALAT
250 g Valge peakapsas
250 g Punane peakapsas
1 vars Varsseller
1 tk Porrulauk
300 g Maitsestamata jogurt
2 sl Sidrunimahl
2 küünt Küüslauk
4 sl Hakitud petersellilehed
4 sl Murulauk
1 tl Sool
1 tl Suhkur

Valmistamine
Sega marinaadiained. Pane liha kaanega karpi ja kalla marinaad peale. Lase ööpäev seista, aeg-ajalt liha keerates. Võta liha marinaadist ning kuivata filee pind. Hõõru soola-pipraga ja grilli ühes tükis. Serveeri koos salatiga.Salat:Lõika kapsad peenteks ribadeks, porru ja seller ratasteks; sega omavahel. Lisa jogurtile sidrunimahl, purustatud küüslauk, tükeldatud petersell ja murulauk. Sega läbi ning maitsesta soolasuhkruga.Ühenda kaste ülejäänud salatiga.