Skandinaavia köök

Klenäter serveeritud jogurtiga 

Toidutare, 15. juuni 2009, 10:25
Klenäter serveeritud jogurtigaFoto: Parim maitse
Parim maitse 13.06.2009

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Muna
1 tk Munakollane
25 g Või
2 tl Konjak või brändi
1 tk Sidrun
8 sl Jahu
Õli
SERVEERIMISEKS
Vanill- või vanilliinsuhkur
Maitsestamata jogurt

Valmistamine
Sulata või ja lase jahtuda. Sega omavahel korralikult muna, munakollane ja vanillisuhkur. Lisa juurde konjak, riivitud sidrunikoor, rasvaine ja jahu. Lase valmis taignal seista külmikus ca 30 minutit (siis on lihtsam seda hiljem käsitleda).Rulli nüüd taigen õhemaks plaadiks ja lõika umbes 3 cm laiused ja 10 cm pikkused ribad. Tee riba keskele lõige ja tõsta üks taignaots sellest läbi, et moodustuks sõlmeke. Friteeri nüüd kuumas õlis pruuniks, raputa üle suhkruga ja serveeri koos jogurtiga.