Linnuliha retseptid

Pizza Päike Lapi leivast 

Rain Käärst, 2. juuni 2009 10:26
Pizza Rieska PäikeFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Leiburi Rieska leib
4 sl Santa Maria ananassiglasuurkastet (bbq sweet pineapple glaze)
2 sl Santa Maria magusat tšillikastet (Sweet chili sauce)
1 tk Väiksem sibul
10 tk Kirsstomatid
300 g kana kintsuliha
200 g Kodujuust
1 pakk Toorjuust (küüslaugumaitseline)
Santa Maria suitsumaitselist grillõli (bbq grilloil hickory)
Pune
Basiilik (värske)

Valmistamine
Aseta Rieska pizzaalusele või ahjupannile. Sega kokku ananassiglasuurkaste , tšillikaste ja toorjuust. Määri kana kintsuliha kokku Santa Maria suitsumaitselise grillõliga ning maitsesta soola ja pipraga.
Kanaliha valmista grillil või grillpannil. Küpseta liha valmis ning lõika ribadeks. Määri toorjuustu segu Rieska leivale. Puista peale kanaliha, lisa tomat, sibula viilud ja kõige lõpus kodujuust. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 – 15 minutit. Kui pizza ahjust välja tuleb, puista üle ohtralt hakitud ürtidega. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.