Toorjuustukook kondenspiimagaFoto: Eva Palu
Küpsetised
7. mai 2012, 09:24

Toorjuustukook kondenspiimaga

See on tõeliselt mõnus kreemine toorjuustukook. Parima tulemuse saad kasutades Philadelphia täisrasvast toorjuustu, aga kui eelistad eestimaist, sobivad väga hästi ka Farmi uued toorjuustud. Kasutasin 20-cm läbimõõduga küpsetusvormi. Kui kasutad suuremat vormi, küpseb kook 10-15 min kiiremini, aga ei tule nii kõrge.

Koostisosad
50 g Või
0.5 pakki Selga kondenspiimamaitselised küpsised
600 g Toorjuust (täisrasvane Philadelphia või Farmi)
3 tk Muna
1 purk Magus kondenspiim

Valmistamine
1 Purusta küpsised, lisa sulatatud või, sega segi ja pane koogivormi põhja. Suru lusikapõhjaga põhi tihedaks.
2 Vahusta toasoe toorjuust, lisa ükshaaval (toasoojad) munad, sega segi ja lisa kõige lõpus kondenspiim. Vala juustukoogi sisu koogipõhjale.
3 Küpseta 160-kraadises ahjus 70 minutit. Juustukook armastab küpseda tavapärasest niiskemas keskkonnas, mistõttu aseta küpsetamise ajaks ahju ka veega täidetud anum. Lase koogil esmalt ahjus jahtuda (lülita ahi välja ja jäta uks paokile) ning pärast toatemperatuurini tahenemist hoia kooki külmkapis. Maitseb kõige parem järgmisel hommikul külmkapist võetuna. Kaunista serveerimiseks maasikaid.

Hea teada!
1 purk kondenspiima =  397 ml