Linnuliha retseptid

Kana-, seene- ja peekonipirukas 

Nigella Lawson, 1. aprill 2009 12:25
Kana-, seene- ja peekonipirukasFoto: Nigella Express
Lihtust lisab ka see, et koos kana pruunistamisega teen korraga valmis ka kastme. Kutsuvalt kuldse koorikuga pirukas kahele, mis valmib poole tunniga, pole üldse paha.

Kogus: kahele

Koostisosad
375 g Lehttainas (lehe mõõtmed 23x40cm)
3 viilu Peekon
1 tl küüslaugumaitseline õli
125 g Tükeldatud šampinjonid
250 g Tükeldatud kanakintsud
25 g jahu
0.5 tl Tüümian (kuivatatud)
1 sl või
3 dl Kanapuljong (kuum)
1 sl Marsala vein

Valmistamine
Sõna „pirukas” on juba iseenesest lohutav. Sama külgetõmbav on ka tainas ise, eriti kui kastad selle veel mahlasesse kastmesse, mis immutab õhulise taina mõnusalt raskeks. Olen nõus, et ise taina valmistamine ja lahtirullimine ei ole just kõige kiirem lahendus – nii kasutangi ilma igasuguse süümepiinata valmiskujul ja juba lahtirullitud lehttainast.Valmistamine: Eelkuumuta ahi 210 kraadini. Prae peekoniribasid õlis, kuni need hakkavad krõbedaks muutuma. Siis lisa tükeldatud seened ja sega need pannil koos peekoniga pehmeks.Keera kanaribasid jahus ja tüümianis (võid ka kõik kilekotis segamini hüpitada), sulata pannil või ja tõsta siis jahune kana ja kotti jäänud jahu pannile. Kuumuta, segades peekoni ja seentega, kuni kana hakkab pruuniks tõmbama.Kalla juurde kuum puljong ja Marsala vein, sega kõik kastmeks kokku ja keeda umbes 5 minutit.Tee pirukavormidele tainast ääred, keerates umbes 1,5 cm laiune tainariba vormi ääre ümber. Niisuta äärest, et tainas jääks nõu külge kinni.Lõika tainast välja pirukavormide ülaosast laiem ring ja tõsta kanatäidis kahte vormi.Niisuta uuesti ääri ja aseta tainakaaned vormide peale, vajuta ääred sõrmede või kahvli abil kinni.Küpseta pirukaid umbes 20 minutit, poole küpsetamise pealt keera pirukad ahjus ringi. Küpsenud pirukad peaksid olema mõnusalt paisunud.