Itaalia kuulsaim pastakaste ehk bucatini all’Amatriciana
Kogus: kuuele
Koostisosad
1 tk sibul
150 g peekon või pancetta
3 tl Või
0.5 kauna Tšilli
must pipar
0.25 dl Pecorino juust
500 g Bucatini, penne või spagetid
2 sl Oliivid (mustad, kivideta, hakitud)
800 g purustatud ploomtomatid
Valmistamine
Sulata või suure panni põhjal keskmisel kuumusel. Haki sibul peeneks ja hauta umbes 5 minutit, kuni see muutub klaasjaks. Lisa hakitud tšillipipar või -helbed ja peekon ning hauta veel umbes 8–10 minutit, kuni sibul omandab kuldse värvuse ja peekon muutub mõnusalt krõbedaks. Lisa purustatud tomatid ja hauta kastet pidevalt segades keskmisel kuumusel umbes 15 minutit. Maitse ja lisa vajadusel soola. Kõige lõpuks lisa hakitud oliivid. Keeda pasta al dente ehk mitte täiesti pehmeks. Pane pasta ja kaste suurde serveerimisnõusse, sega ja raputa üle juustuga.
Kõrvale serveeri eraldi nõus veel riivitud juustu!
Kommentaarid (0)