Itaalia köök

Itaalia kuulsaim pastakaste ehk bucatini all’Amatriciana 

Sikke Sumari, 3. august 2010, 08:33
Bucatini all’AmatricianaFoto: Kristjan Lepp
Tegu on ühe armastatuma pastakastmega kogu Itaalias, miks siis mitte ka mujal maailmas!

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 tk sibul
150 g peekon või pancetta
3 tl Või
0.5 kauna Tšilli
must pipar
0.25 dl Pecorino juust
500 g Bucatini, penne või spagetid
2 sl Oliivid (mustad, kivideta, hakitud)
800 g purustatud ploomtomatid

Valmistamine
Sulata või suure panni põhjal keskmisel kuumusel. Haki sibul peeneks ja hauta umbes 5 minutit, kuni see muutub klaasjaks. Lisa hakitud tšillipipar või -helbed ja peekon ning hauta veel umbes 8–10 minutit, kuni sibul omandab kuldse värvuse ja peekon muutub mõnusalt krõbedaks. Lisa purustatud tomatid ja hauta kastet pidevalt segades keskmisel kuumusel umbes 15 minutit. Maitse ja lisa vajadusel soola. Kõige lõpuks lisa hakitud oliivid. Keeda pasta al dente ehk mitte täiesti pehmeks. Pane pasta ja kaste suurde serveerimisnõusse, sega ja raputa üle juustuga.
Kõrvale serveeri eraldi nõus veel riivitud juustu!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee