Kalatoitude retseptid

Aurutatud karpkala, serveeritud värske ürdisalatiga 

Toidutare, 17. veebruar 2009, 09:21
Aurutatud karpkala, serveeritud värske ürdisalatigaFoto: Parim maitse
Kokasaate "Parim maitse" 14.02.2009 retsept

Kogus: neljale

Koostisosad
800 g karpkala
1 tk Sibul
1 tk Apteegitill ehk fenkol
1 dl Valge vein
5 dl Kalapuljong
Santa Maria Rock Salt kivisool
Santa Maria Tellicherry pipar
1 tl Estragon
SALAT
1 punt Roheline sibul
3 tk Porgand
3 vart Varsseller
1 tk Paprika
Tüümian
Santa Maria Rock Salt kivisool
Santa Maria Tellicherry pipar
Sidrunimahl
Oliiviõli
Maitsestamata jogurt

Valmistamine
Haki sibul ja fenkol ning prae potis või pannil, lisa juurde valge vein ning kalapuljong. Vajadusel maitsesta estragoni, soola ja pipraga. Lõika karpkalast portsjontükid ning aseta need poolenisti keevasse auruleeme.
Salati valmistamiseks haki porgand ja varsseller ribadeks ning keeda paar minutit soolaga maitsestatud vees, jahuta. Nüüd sega need hakitud rohelise sibulaga ning maitsesta soola, tüümiani, pipra, sidunimahla ja oliiviõliga.
Kastmeks võib pakkuda maitsestamata jogurtit, mis on segatud soolaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee