Küpsetised

Magus ahjupannkook mannast 

Maire Suitsu, 9. veebruar 2009, 09:11
Magus ahjupannkook mannastFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 l Piim
1.5 dl Manna
0.5 tl Sool
1 dl Jahu
4 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Kardemon (jahvatatud)
1 dl Rosinad

Valmistamine
Lase piim keema tõusta ja lisa pidevalt segades peene nirena manna. Keeda madalal kuumusel 5 minutit ja lisa sool. Kalla tainakaussi ja lase 10 minutit jahtuda. Sõelu peale jahu ja sega ühtlaseks. Vala juurde suhkruga vahustatud munad, kardemon ja rosinad ning sega läbi. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri see õlise käega üle. Kalla tainas plaadile, kus see peaks moodustama üpris paksu, 3–4 cm paksuse kihi. Küpseta keskmisel siinil 225° juures 30 minutit. Lase plaadiga restil jahtuda. Paku juurde vahustatud vanillikastet või pehmet vanillijäätist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee