Kasutajate retseptid
21. juuni 2005, 18:49

Küpsetatud kala tilliga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1,5 nahaga kalafileed (tursk või haug)
sool ja värskelt jahvatatud pipar
60 ml oliivõli
10 tillivart
Kaste:
1 küüslauguküüs
1/2 sl kanget sinepit
1 munakollane
soola ja pipart
6 sl oliivõli
1 tl veiniäädikat
3 peeneks hakitud kornishoni (väikest marineeritud kurki)
1 sl kuivatatud ja peeneks hakitud kappareid
2 sl peeneks hakitud peterselli
1 sl murulauku

Valmistamine
* Pesta kala ja kuivatada, hõõruda mõlemalt poolt soola ja pipraga. * Täita tilliga, määrida pintsli abil nahale oliivõli. * Kuumutada praeahi 200 kraadini. * Ülejäänud till asetada kuumuskindlasse nõusse ja asetada praeahju. * Tilli kohale asetada ahjuplaat ja sellel kala. * Küpsetada kala 25 minutit, poole küpsetamise ajal pöörata teisele küljele. * Küpsetamise ajal valmistada kaste. Selleks suruda küüslauguküüs läbi pressi väikesesse kaussi, lisada sipep, munakollane ja sool ning segada. * Lasta 1 minut seista, seejärel valada aeglaselt sisse oliivõli ning kloppida kõik koorjaks massiks. * Lisada veiniäädikas ja segada veel 30 sekundit. * Panna juurde kornishonid, kappar, petersell ja murulauk. * Valada kaste kastmenõusse ja anda lauale eraldi.