JuustufondüüFoto: Valio
Joogid
29. detsember 2008, 09:22

Juustufondüü

Klassikalisel juustufondüül on võrratu juustuaroom ning veelgi parem maitse.

Kogus: neljale

Koostisosad
350 g Valio Emmental Punaleima juust
300 g Valio Gouda Black Label juust
3 dl Valge vein
1 sl Maisitärklis
0.25 tl Must pipar (värskelt jahvatatud)
1 küüs Küüslauk
2 sl kirsiliköör
DIPPIMISEKS
Kornishonid (väiksed kurgid)
marineeritud pärlsibulad
tumedad viinamarjad
pikka saia
Kirsstomatid
Tillukesed šampinjonid

Valmistamine
1. Riivi juust. Hõõru fondüünõu seestpoolt küüslauguga. Kuumuta valget veini, kuni see on aurama hakanud ning lisa riivitud juust ja tärklis. Kuumuta pidevalt segades (ära lase keema) kuni juustu sulamiseni, lisa ka kirsiliköör ja värskelt jahvatatud pipar ning kuumuta veel minut. Valminud fonüü aseta soojendusseadmele (selle puudumisel võid kasutada teeküünalt). Mõlemal juhul ära unusta fondüüd aegajalt segada ning jälgi ka seda, et kuumus poleks poti all liiga suur ja fondüü keema ei tõuseks.
2. Dippimiseks mõeldud toiduained võib tõsta eraldi taldrikutele või kaussidesse, kust neid on siis hea võtta ja fondüüsse dippida. Saiakuubikuid lõigates tasub tähelepanu pöörata sellele, et tükid oleks koos krõbeda koorikuga, sest muidu võivad nad kergesti kahvli otsast fondüüsse lipsata.