Hurmaa-kalkunisalatFoto: Sandra Urvak
Anni Arro 15. detsember 2008 10:21
On tõestatud, et kalkuniliha tõstab tuju ja aitab seega peletada talvist kaamost. Kui süüa sellist salatit, pole masendusest enam kippu ega kõppu.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g Kalkunifilee
1 tl Sool
0.25 tk Apelsin
1 sl Mesi
Kaneelikoor
1 küüs Küüslauk
SALAT
2 tk Hurmaa (väiksed)
lollo rosso
Kress-salat
Põld-võõrkapsas ehk rukola
Hakitud rosmariin
Parmesan v. muu kõva juust
Oliiviõli
Palsamiäädikas

Valmistamine
Hõõru kalkunifileed soolaga ja pane küpsetuskotti. Lisa tükk kaneelikoort, mesi, apelsin ja hakitud küüslauguküüs. Sule kott ja küpseta fileed 180°C juures 45 minutit. Aseta pestud ja kuivatatud salatilehed taldrikule. Lõika hurmaa ja kalkun viiludeks ning aseta samuti taldrikule. Peale pudista Parmesani juustu. Lisa kress. Sega kausis oliiviõli, palsamiäädikas ja hakitud rosmariin. Vala kaste salatile.