Magushapu sealihaFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
7. detsember 2011, 06:47

Magushapu sealiha

Kerge ja puuviljane liharoog, mis ei nõua pikka valmimisaega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistusaeg 25 minutit + 25 minutit hautamiseks

Koostisosad
2 sl Õli
800 g Sealiha
2 tk Sibul
1 purk (454g) Ananassitükid siirupis
2 sl Ketšup
1 purk (400g) ploomtomatid (või värsked tükeldatud tomatid)
3 dl Kanapuljong
1 tk Kaneelikoor
2 sl Maisijahu
Sool

Valmistamine
Kuumuta 1 sl õli pannil ja pruunista selles õhukesteks viiludeks lõigatud sealiha kahes osas, mõlemat 5 minutit. Kuumuta järelejäänud õli poti põhjas, vala sinna kooritud ja sektoriteks lõigatud sibulad ning kuumuta 5 minutit. Vala juurde ananassitükid koos 3 sl siirupiga, ketšup, tükeldatud tomatid, puljong ja kaneelikoor ning hauta 15 minutit. Vala juurde pruunistatud sealiha ja hauta, kuni liha on pehme. Sega maisijahu vähese veega ja sega hautisse. Soovi korral maitsesta vähese soolaga. Serveeri keedetud riisiga.