Kana-köögiviljahautisFoto: Daisy Lappard
Linnuliha retseptid
4. märts 2009, 07:50

Kana-köögiviljahautis

Tšilli-laimimaitseaine asemel sobib kastet maitsestada nii punase kui ka rohelise karri pastaga. Aga ole ettevaatlik, et kaste liiga tuliseks ei läheks.

Kogus: kahele

Koostisosad
200 g Kanafilee
400 g külmutatud vokiköögiviljade segu
10 g Õli
1 küüs Küüslauk
1 sl riivitud ingver
1 tl tšilli-laimimaitseaine
140 ml Kookoskoor
0.5 tk laimist pressitud mahl
1 tl Kalakaste
1 peotäis Roheline sibul (hakitud)

Valmistamine
Haki küüslauk ja riivi ingver.Kuumuta pannil õli ja pruunista selles küüslauk ning ingver. Lõika kanafileest ribad, lisa pannile ja prae läbi.Maitsesta kana tšilli-laimimaitseaineseguga, pigista peale laimimahl ja vala juurde kalakaste.Lase vokijuurikad kuumast veest läbi ja lisa pannile.Vala juurde koor ja lase keema. Keeda paar minutit ja võta siis kuumus maha.Haki roheline sibul ja sega hautise hulka.Serveeri kana kas riisi või nuudlitega.# Kalakaste on ootamatult ebameeldiva lõhnaga, kuid annab samas aasiapärastele roogadele iseloomuliku ja soolase maitse. Nii et lõhn tuleb lihtsalt välja kannatada ja hiljem tuba tuulutada.# Maitse täiustamiseks võid lisada ka Tai basiilikut ja sidrunheina, laimimahla asemel lisa aga hoopis Kaffiri laimilehti, mida müüakse ka Eesti poodides.