Kasutajate retseptid
15. aprill 2005, 08:07

maksa-seafileerull rohepiprakastmega

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
70-800g seafileed
300g veisemaksa
100g toorsuitsupeekonit
100g sibulat
300g rõõska koort
1tl maisitärklist
pisut õli
sinepit
palsamveiniäädikat
lihapuljongikuubik
2tl rohelist pipart
2spl santa maria ürdi-küüslaugu lihamaitseainet
soola

Valmistamine
puhasta filee,lõika u 150-180g tükid ja vasarda ristikiudu õhukeseks.maitsesta ürdi-küüslaugu lihamaitseainega.haki peekon ribadeks,maks kuubikuteks.prae peekonist suurem rasv välja,lisa hakitud sibulad ja maksakuubikud,pruunista.lisa pisut vett ja hauta maks pehmeks.püreesta segu saumikseriga või lase läbi hakklihamasina.maitsesta soola ja pipraga.määri segu vasardatud lihale ja keera rulli.vajadusel kinnita hambatikuga.küpseta u 200-220c 10-15 min.kastme jaoks kalla piprateradele kuuma vett,et terad oleks kaetud.lase pisut tõmmata.vala potipõhja pisut õli ja kuumuta selles pehmenenud pipart ja noatäis sinepi tvala peale koor,lisa puljongikuubik ning aja keema.paksenda maisitärklisega.soovi korral võib lisada mõne tilga palsamveiniäädikat ja/või purustatudmusta pipart.paku koos ahjukartulite ja köögiviljadega.