Kihiline maasika-šokolaaditortFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
14. november 2008, 14:09

Kihiline maasika-šokolaaditort

Tordi nimest ei maksa sügaval talveajalgi ehmuda, kuna kasutada tuleb just külmunud talvemaasikaid.

Koostisosad
PÕHI
100 g Bitteri šokolaad
2 sl Kakaopulber
1 dl Vesi
8 tk Muna
2 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
IMMUTAMISEKS
2 dl hele hapukas mahl
TÄIDIS
4 sl Vesi
2 sl Sidrunimahl
6 tl Želatiin
200 g Külmutatud aedmaasikad
300 g kohupiimapasta
1 dl või rohkem Suhkur
2 dl Vahukoor
KAUNISTAMISEKS
200 g Külmutatud aedmaasikad
1.5 dl Tarretisesuhkur
2 dl Mahl
Sidrunmeliss

Valmistamine
Põhja jaoks tükelda šokolaad paksupõhjalisse keedunõusse, lisa leige vesi ja kakao. Lase madalal kuumusel aeglaselt sulada, tõsta pliidilt. Vahusta munad suhkruga, sega juurde kuivained ja veidi jahtunud šokolaad. Tõsta taigen kohe rasvainega määritud ja riivsaiaga üle puistatud suuremasse lahtikäivasse vormi ning küpseta 200° juures 35-40 minutit. Lõika jahtunud kook kolmeks kihiks ja immuta neid mahlaga; aseta alumine kiht uuesti koogivormi. Täidiseks paisuta želatiin lahjendatud sidrunimahlas ja sulata kuumaveevannis. Purusta poolsulanud marjad köögikombainis, sega juurde suhkur, kohupiim ja vahustatud koor, lõpuks tuline želatiinilahus. Alusta kohe tordi kokkupanemist, jättes viimaseks biskviidikihi. Kata vorm kinni ja hoia järgmise päevani külmas.
Kaunistamist alusta mahla keema ajamisest. Lahusta selles segades tarretisesuhkur ja lase veel kord keema tõusta. Poolita külmunud maasikad pikuti tulisesse vette kastetud noaga ja kaunista nendega tordi pind. Tõsta veidi jahtunud suhkrulahust lusikaga marjade peale, kus see otsekohe ka hüübib.