Veiseliha retseptid

Maksahautis 

Pille Enden, 11. oktoober 2009, 09:19
MaksahautisFoto: Jaan Heinmaa
Köögiviljadega haudunud maks on õrn ja pehme ning valmib üsna kiiresti.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistusaeg 25 minutit + 20 minutit hautamiseks

Koostisosad
500 g Veisemaks
2 sl Või
2 tk Sibul
2 sl Jahu
3 tk Porgand
1 tk Varsseller
1 tk Kaalikas
5 -7 dl köögiviljapuljong
1 tl Kuivatatud estragon
4 sl Hapukoor
sool, pipar

Valmistamine
Lõika maks 4–5 cm suurusteks ribadeks, prae kergelt võis ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa viilutatud sibul, puista peale jahu ja kuumuta läbi. Lisa kooritud ja kangideks lõigatud porgandid, kaalikas ja seller. Vala peale puljong, nii et kolmveerand köögiviljast on kaetud. Lisa estragon, kata kaanega ja hauta 15–20 minutit, kuni aedvili on pehme. Lisa hapukoor ja maitsesta. Serveeri keedetud kartulitega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee