Leivavaht astelpajugaFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
21. detsember 2008, 22:19

Leivavaht astelpajuga

Astelpaljumarjade asemel võid kasutada ka teisi värskeid marju, kui need peaksid olema tugeva maitsega. Pehme maitsega marjad, nagu näiteks mustikas, vahu hulka hästi ei sobi.

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Leib
3 dl Vesi
140 g Astelpajumarjad
60 g Suhkur
LISAND
250 g Vahukoor
Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
1. Aseta leib ja teised komponendid potti keema. Keeda massi madalal kuumusel umbes 10 minutit.
2. Lase massil maha jahtuda.
3. Vahusta massi mikseriga järjest umbes 10 minutit.
4. Vahusta rõõsk koor ja serveeri seda leivavahu kõrvale. Lisa juurde ka värskeid marju.
SOOVITUS:
* Marjade ja vee asemel võid kasutada vahus ka mahla või moosi.