Linnuliha retseptid

Kanasült 

Angelica Udeküll, 21. november 2008, 11:27
Kanasült Daisy Lappard
Suhkruhernevõrsed ei ole midagi muud kui noored hernevõrsed, mis kasvavad ka Eesti aedades. Kui uus hernehooaeg algab, naksa sügiseks mõned võrsed ja aseta karbiga sügavkülma.

Kogus: kümnele

Koostisosad
800 g kanakintsuliha
2 l Vesi
2 tk Väiksemad porgandid
0.3 tk Juurseller
Loorber
20 g Želatiin
1 tl Sool
Pipar
suhkruhernevõrseid

Valmistamine
1.   Pane kanakintsud külma veega keema. Vahu tekkimisel vähenda kuumust ja korja vaht hoolikalt.2.   Keeda umbes 1,5 tundi vaiksel tulel, kuni liha tuleb kontidelt lahti ja pool veest on aurustunud.3.   Koori ja haki üks porgand ning juurseller. Kuumuta juurviljad kuumal pannil pruuniks.4.   Pool tundi enne keetmise lõppu lisa potti pruunistatud juurviljad ja maitseained.5.   Lase želatiinil vees paisuda. Kui puljong on valmis, kurna see ja sega paisunud želatiin kuuma puljongi hulka.6.   Eemalda liha kontide küljest ja haki väikesteks tükkideks. Sega tükid vedeliku hulka.7.   Lõika teisest porgandist rattad ja keeda paar minutit, kuni porgand on muutunud poolpehmeks.8.   Tõsta süldivormi põhja õhuke kiht vedelikku ja lase tarretuda. Seejärel aseta tarretisele porgandirattad ja suhkruherneladvad.9.   Täida vormid kanasüldimassiga ja jäta vähemalt viieks tunniks külma tahenema.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee