Röstitud küülikufilee õuna-tüümianisalsagaFoto: Jaan Heinmaa
Võileivade retseptid
29. detsember 2010, 13:26

Röstitud küülikufilee õuna-tüümianisalsaga (1)

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk Küülikufilee
sool
Must pipar
ÕUNA-TÜÜMIANISALSA
2 tk hapumad õunad
0.5 tk tšillikaun
5 spl suhkur
värske tüümian
sidrunimahla
SERVEERIMISEKS
4 tk üliõhukest viilu musta leiba või õhukest näkileiba
erinevaid lehtsalateid

Valmistamine
Keeda suhkur poole klaasi veega paksemaks siirupiks. Koori õunad ning tükelda pisikesteks kuubikuteks. Puhasta tšillikaun seemnetest ja viiluta. Lisa kuuma siirupisse kõigepealt tšilli ja seejärel õunatükid. Kuumuta keemiseni ning tõsta pliidilt. Maitsesta veidikese hakitud tüümianiga.
Puhasta küülikufilee vajadusel kelmetest ning rösti paar minutit kuival kuumal pannil. Maitsesta soola ja pipraga ning järelküpseta ahjus 180° juures 5 minutit. 
Kui kasutad tavalist musta leiba, kuivata leivaviilud ahjus 130° juures krõbedaks. Serveeri lahtilõigatud küülikufilee õunasalsa ja tükkideks rebitud salatilehtedega, kasutades portsjonis toorainete eraldamiseks õhukest leivaviilu.