Linnuliha retseptid
26. oktoober 2008, 11:23

Thom Kha Kai

Tai kookoskreemi kanasupp

Kogus: ühele

Koostisosad
3 cm Ingver (kooritud, hästi õhukeselt viilutatud)
800 ml Kookospiim
2 pulka Sidrunhein
2 tk Šalottsibul (hakitud)
6 tk kafiir laimi lehed
2 tk Kanafilee
1 peotäis Austerservik
0.5 l Kanapuljong
0.5 tk Sidrunist pressitud mahl
1 sl Kalakaste
1 peotäis Värske koriander
Tšilli (hakitud)
SOOVI KORRAL
Suhkur

Valmistamine
Pane ingver potti koos kookospiimaga. Tao sidruniheina noa tagumise otsa või tainarulliga nii, et pulgad avaneks, aga jäta nad ühte tükki. Lisa hulka sibul, tšilli ja pool laimilehtedest ning lase keema tõusta. Samal ajal lõika kana u 5 mm paksusteks tükkideks, seejärel pane kana koos seentega keevasse piima ja lase kergelt mulisedes keeda u 3 minutit või kuni kana on valmis. Sega hulka kanapuljong ja lase uuesti keema tõusta. Seejärel keera kuumus maha ja sega hulka laimimahl ja kalakaste. Kui maitse on liiga terav, lisa suhkrut. Võta kasutatud sidruniheina- ja laimilehed välja. Puista peale koriandrilehti ja viilutatud tšillit (kui sa tahad, et supp oleks teravam) ja ülejäänud laimilehed.